• Van élet a Marson - állítja a NASA

    Azt már eddig is lehetett látni, hogy a sziklákban olyan mélyedések vannak, mintha azokat víz vályta volna ki, de most határozottan jelentették a NASA kutatói, hogy az élet nyomaira bukkanhattak a vörös bolygón.

    Részletek
  • Séta a Marson

    Fedezze fel a Marsot karosszékéből, vagy vigye el a Curiosityt egy körre a NASA jóvoltából. De akár meg is tapogathatja a bolygó felszínét, ha van 3D-s nyomtatója - írja a Magyar Nemzet.

    Részletek
  • Legyen olcsóbb a megújuló mint az olaj - Global Apolló program

    A világ egyik legismertebb és legelismertebb tudósa olyan globális szenvedélyt és fejlődésindukációt támogató programot kér a világ vezetőitől, mint amilyennel az emberiség a '60-as években képessé tette magát arra, hogy a Holdra léphessen. Most azonban – bár a feladat nagyobb – a lényeg éppen az, hogy a Földön kéne maradni.

    Részletek
  • A tengeri betegség ellen hatásos lehet egy kis agyvasalás

    Még ma sem egértelmű, hogy mi lehet  tengeri betegség igazi oka, de már van remény a gyógyítására.

    Részletek
  • Rákos betegeknél az immunrendszert aszpirinnal stimulálták - sikerrel

    Az egerekkel végzett kísérletek biztatóak, náluk a mindennapos gyógyászatban használt olcsó aszpirin felturbózt az immunterápia hatékonyságát, a szervezet a saját természetes védekező rendszerének serkentésével eedményesebb a daganatok leküzdésében, erről számoltak be kutatók a Cell című magazinban

    Részletek
  • Csillagászok zavart nevetésének oka a méretes gammajelenség

    Lányos zavarukban furcsán kacagni kezdtek a magyar és amerikai csillagászok, amikor az első látásra számukra is felfoghatatlan méretű gammajelenséget észleltek. Amikor felfogták, mekkora képződményre bukkantak,  ahogy manapság mondják, eldobták az agyukat.

    Részletek
  • A nők agya jobban van behálózva

    A nők agyának összeköttetései sok szempontból jobbak, gazdagabbak, mint a férfiaké – legalábbis erre a következtetésre jutottak az ELTE Matematikai Intézetének kutatói, akik közel száz ember agygráfját vizsgálták - az úttörő eredményeket a PLOS One folyóirat közölte.

    Részletek