Cikkek

Van élet a Marson - állítja a NASA

Azt már eddig is lehetett látni, hogy a sziklákban olyan mélyedések vannak, mintha azokat víz vályta volna ki, de most határozottan jelentették a NASA kutatói, hogy az élet nyomaira bukkanhattak a vörös bolygón.

Séta a Marson

Fedezze fel a Marsot karosszékéből, vagy vigye el a Curiosityt egy körre a NASA jóvoltából. De akár meg is tapogathatja a bolygó felszínét, ha van 3D-s nyomtatója - írja a Magyar Nemzet.

Legyen olcsóbb a megújuló mint az olaj - Global Apolló program

A világ egyik legismertebb és legelismertebb tudósa olyan globális szenvedélyt és fejlődésindukációt támogató programot kér a világ vezetőitől, mint amilyennel az emberiség a '60-as években képessé tette magát arra, hogy a Holdra léphessen. Most azonban – bár a feladat nagyobb – a lényeg éppen az, hogy a Földön kéne maradni.

Rákos betegeknél az immunrendszert aszpirinnal stimulálták - sikerrel

Az egerekkel végzett kísérletek biztatóak, náluk a mindennapos gyógyászatban használt olcsó aszpirin felturbózt az immunterápia hatékonyságát, a szervezet a saját természetes védekező rendszerének serkentésével eedményesebb a daganatok leküzdésében, erről számoltak be kutatók a Cell című magazinban

A nők agya jobban van behálózva

A nők agyának összeköttetései sok szempontból jobbak, gazdagabbak, mint a férfiaké – legalábbis erre a következtetésre jutottak az ELTE Matematikai Intézetének kutatói, akik közel száz ember agygráfját vizsgálták - az úttörő eredményeket a PLOS One folyóirat közölte.