• Kedélyes évszakok

    Aki nyáron született az kevésbé hajlamos a depresszióra, mint azok, akik télen kezdték el az életet. A hajlam a melankóliára vagy a vidámságra elsősorban a terhesség alatt megszerzett vitaminok és a napfény mennyisége miatt alakul ki - állítják magyar tudósok. 

    Részletek
  • Utánzó majom - utánzó hüllők

    A hüllő is képes az utánzásos tanulásra: egy brit kutatás során szakállas agámák bizonyították, hogy képesek utánozni egy társukat, hogy megszerezzenek egy jutalomfalatot.

    Részletek
  • Kihalt az állatok fele a hetvenes évek óta

    A WWF kétévente készíti el az Élő Bolygó Jelentést (Living Planet Report), melyben a földi élet állapotáról számol be. A A vadon élő állatok eltűnése rávilágít arra, hogy azonnali cselekvésre van szükség a bolygó fenntartható jövőjéhez.

    Részletek
  • Elfelejtheti a memóriazavart

    Évente legalább egyszer újjonganak a tudományos lapok, hogy sikerült visszafordítani az Alzheimer kór tüneteit. A legfrissebb jelentés arról számol be, hogy a hat résztvevővel folytatott kísérlet során jelentős sikereket értek el. A betegek a csatlakozása idején nem, vagy csak nehezen tudták ellátni munkájukat, de a kísérlet végén mind vissza tudott térni az állásába, vagy javult a munkája. A program része volt az átfogó étrendváltozás, az agy stimulációja, a testmozgás, az alvás optimalizálása, valamint bizonyos gyógyszerek és vitaminok alkalmazása - tudósít az MTI.

    Részletek