A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a véráramlást, megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a bőrt.

A 7,5 gramm csoki szelet annyi astaxanthint (az egyik legerősebb antioxidáns) tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó polifenolokat, mint 100 grammnyi fekete csokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.

Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négyheti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a véráramlást a bőrszövetekbe.

„Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja” – idézte Ivan Petyaevet, a Cambridge-i Egyetem egykori kutatóját, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph brit napilap honlapja. „A klinikai próbák során láttuk, hogy a gyulladás a bőrben elkezdett csökkenni és a szöveteknek ebből előnye származott. 50-60 éves embereken próbáltuk ki, és azt találtuk, hogy a bőrt visszahozta a 20-30 évesek szintjére. Azaz javítottunk a bőr élettanán” – magyarázta Petyaev.

Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos. 
Árát még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer-innovációs csúcstalálkozón.